dijous, 7 de desembre del 2017

On estudiar? Situació econòmica i laboral

On estudiar una professió audiovisual?

Existeixen tres formes de seguir aprenent algunes d'aquestes professions relacionades amb el món audiovisual. Vegem les característiques principals d'elles:
1. Formació Universitària. Si vols realitzar una carrera universitària, aquests són les dades més rellevants a saber sobre la formació de grau en Comunicació Audiovisual segons el portal d'informació universitària Universia:
2.Formació Professional de Grau Superior. Hi ha una branca completa d'Imatge i So en el qual pots especialitzar-te en els següents títols:  

Grau Mitjà

- T Video Discjòquei i So 

Grau Superior

- Il·luminació, Captació i Tractament d'Imatge 
- Producció d'Audiovisuals i Espectacles
- Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles
- So per a Audiovisuals i Espectacles 
- Animacions 3D, jocs i entorns interactius

3. Escoles de Cinema.

Són escoles, normalment privades però amb suport públic, que tenen titulacions pròpies i en unes altres s'imparteixen formació superior de Màster o fins i tot de Grau. Les més reconegudes són l'ESCAC de Barcelona i l'ECAM de Madrid. En aquest article pots trobar un llistat de totes elles. Per cert que podem trobar-ne una a València.

Situació econòmica del sector i condicions de treball

Només perquè conegues mínimament les condicions laborals en les quals es mouen tots aquests professionals, és interessant atendre al conveni laboral de les produccions de cinema. Un conveni col·lectiu és un acord que subscriuen els representants dels treballadors i empresaris per a fixar les condicions de treball i productivitat i les obligacions al fet que es compromet cada part. És el resultat d'una negociació col·lectiva entre ambdues parts i totes les empreses del sector estan obligades a complir-ho. Encara i tot, com en totes les professions de serveis, hi ha desigualtats. Per exemple en la incorporació de la dona a llocs de responsabilitat. També hi ha molta precarietat i intermitencia en tots aquests treballs.
Existeixen molts convenis que regulen l'activitat dels sectors professionals en els quals s'emmarquen la Cultura Audiovisual. Des del conveni d'Arts Gràfiques, Conveni d'Indústria Fotogràfica, Conveni de Producció Audiovisual, Conveni de Doblatge, d'Exhibició Cinematogràfica, de Producció, Conveni d'Actors i Actrius i fins a un futur conveni d'empreses d'Animació. Ací tens un llistat de tots actualitzat per la Secció del Sindicat UGT. Estan arreplegats tots en una sola pàgina per açò ho enllacem.

Quant es cobra?

El conveni de Producció Audiovisual es divideix en tres tipus de produccions: de gran pressupost, de baix pressupost i de produccions per a televisió. En ell s'arrepleguen totes les professions. En aquest document tens la taula salarial de 2015, perquè entengues com s'organitza la distribució econòmica.

En aquesta pàgina se'ns explica què cobra, aproximadament, cada membre de l'equip d'una pel·lícula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada